Sophie Northolt
Verdieping in werk en leven

Raja Yoga & Meditatie

‘Yoga is niet alleen een weg naar binnen, het is tevens een weg naar buiten, een manier om ten volle in het leven te staan.’ (E. van Kraalingen)

 

Wat is Raja Yoga?

 

Raja Yoga wordt ook wel de klassieke yoga genoemd. Deze vorm van yoga richt zich op de ‘mind’, het bewustzijn. Ons bewustzijn is voortdurend in beweging en vervormt onze waarneming. De beoefening van Raja Yoga heeft tot doel ons bewustzijn in balans en tot rust te brengen. In deze verstilling is er de ervaring van wie je ten diepste bent. Deze ervaring kan je meenemen het dagelijks leven in zodat je steeds gemakkelijker je balans terugvindt en bij jezelf kunt blijven. De beoefening van Raja Yoga bestaat uit een achtvoudig pad dat is gericht op lichaam en geest.


‘Elke gedachte, gevoel, perceptie, herinnering die je hebt,
veroorzaakt een beweging of ‘rimpeling’ in het bewustzijn. Het vervormt en kleurt de mentale spiegel. Als je de mind kan weerhouden rimpelingen te veroorzaken, dan zijn er geen vervormingen, en ervaar je je Ware Zelf.’ (Swami Satchidananda)

 

De les

 

De Raja yogalessen bestaan uit een serie lichaamshoudingen, een meditatie en gaan we in op de yogafilosofie in relatie tot het dagelijks leven. Het doel van de lessen is leren mediteren en yoga beoefenen en dit te verbinden met het dagelijks leven.

 

Dinsdag 9.00u - 10.15u, lokatie Yoga Bloemendaal, Korte Kleverlaan 26, Bloemendaal.